Voetballen en afsluiten voor de jeugd

Voetballen en afsluiten voor de jeugd

4 juni 2021 16:15


Vorige week kwam het verlossende woord van de regering en dinsdag jl publiceerde de KNVB het wedstrijdschema: de regiocup komt er alsnog. De jeugd tm 17 mag wedstrijden spelen tegen andere verenigingen. We spelen met de huidige teams! Vier weekenden in juni mag de jeugd ‘de wei in’. Heel goed nieuws. Het betekent voor onze vereniging ook dat we duidelijkheid kunnen verschaffen over de rest van het seizoen.

Regiocup

Vanaf 5 juni is er voor de meeste teams door de KNVB 4 weken op rij een wedstrijd georganiseerd tegen een andere vereniging. Het schema staat op Voetbal.nl. Er is geen competitie te winnen maar elke wedstrijd zal wel een winnaar krijgen, desnoods door penalty’s. Op de site van de KNVB staat meer informatie onder andere de antwoorden op veelgestelde vragen.

De Regiocup vindt plaats binnen de huidige Corona-maatregelen. Het heeft ertoe geleid dat het Corona-protocol op de site van Beuningse Boys is aangepast. Daarin is onder andere te lezen dat ouders (als publiek) nog steeds niet zijn toegestaan op het sportpark, rij-ouders van de tegenstanders en/of ouders met een functie bij de wedstrijden uitgezonderd. Dat vinden ook wij jammer maar het is niet anders. In het protocol is ook opgenomen hoe met kleedkamers en (niet) douchen wordt omgegaan.

Einde van het seizoen

Zodra de Regiocup is afgerond zal het seizoen voor de jeugd worden afgesloten met de slotdag. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 3 juli. Over een programma wordt nog nagedacht. Daarover komt nadere informatie in de loop van de maand juni. Er is gekozen voor deze datum omdat we verwachten dat op 30 juni de maatregelen rondom Corona zodanig zijn/worden versoepeld dat ouders wel weer op het sportpark mogen komen. En we gunnen alle teams om met leiders, trainers, spelers/speelsters en ouders het jaar af te sluiten. Wij zouden het ook gezellig vinden iedereen dan weer te kunnen verwelkomen.

Teamindeling volgend seizoen

De nieuwe teams (voor volgend seizoen) zullen bekend gemaakt worden in de loop van zondag 20 juni, een week voor de laatste wedstrijd in de Regiocup. Teams zullen die week nog in de oude samenstelling trainen. Die week vindt op 23 juni ook de laatste woensdagmiddagtraining plaats.

Vanaf 27 juni kunnen teams dan in nieuwe samenstelling gaan trainen. Dat zal in beginsel gebeuren op basis van de indelingen van het huidige schema. Bijvoorbeeld: JO15-1-nieuw traint op hetzelfde tijdstip als JO15-oud. Er zal wel een enigszins aangepast schema komen omdat het aantal teams volgend jaar niet precies hetzelfde is als dit jaar. Dit schema zal gelden tot 16 juli. Dat geeft teams in ieder geval 3 weken om in nieuwe samenstelling te trainen.

In de week van 27 juni tot en met 2 juli zullen ook de containers moeten worden ingeleverd – en zullen ook weer zoveel mogelijk worden uitgedeeld met het oog op volgend jaar. Dat zal mogelijk wat creativiteit vragen van jullie die week om te trainen met wellicht slechts beperkt (of eigen)  materiaal. Nadere informatie hierover volgt nog.

Activiteiten in het verschiet

We zijn blij dat we ook nog wat activiteiten kunnen aanbieden om het voetbal heen de komende weken. Allereerst zal op 12 juni bij de Nationale Amateurvoetbaldag worden stilgestaan. Daarover heeft op de site al informatie gestaan. Vergeet niet om nog goede maar overtollige voetbalkleding en schoenen in te leveren voor ons kraampje! Dan is er de slotdag op 3 juli, waarover hierboven al werd gesproken. Programma is in de maak, voorzien wordt onder anderen voor de O8 t/m 12 voetbal van de ouders tegen de kinderen. Ten slotte is op 10/11 juli het voetbalkamp (voor O10 tm O13) op het evenemententerrein (veld 6) bij Beuningse Boys. Inschrijfformulieren zijn uitgedeeld op de training en per WA verstuurd.

Zomerrooster

Ten slotte zullen we ook de eerste  weken in de zomervakantie op bepaalde dagen het sportpark openen voor teams die dat willen. Daarbij denken we aan de dinsdagavond en de donderdagavond alsmede de zondagochtend. Teams moeten zich daarvoor opgeven. Ook hier komt nadere info over. In de loop van augustus gaat het park dan mogelijk een of twee weken dicht waarna een nieuw trainingsschema van kracht zal worden.

Het worden nog mooie weken!

De jeugdcommissie.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!