We krijgen nieuwe kunstgrasvelden - Beuningse Boys

We krijgen nieuwe kunstgrasvelden

We krijgen nieuwe kunstgrasvelden

16 maart 2023 10:00


Maandag jl hebben we als bestuur van de vereniging officieel van de Stichting Parkbeheer (de Stichting die het beheer voert over het sportpark de Ooigraaf) bericht gekregen dat in de loop van dit seizoen alle drie de kunstgrasvelden zullen worden vervangen. Daar zijn we heel blij mee. Onze dank gaat uit naar de gemeente Beuningen, die de vervanging financiert en naar de Stichting, die de organisatie van de vervanging voor hun rekening neemt. Het zal een nieuwe(kunst)grasmat zijn voor de velden 2,3 en 4 op basis van kurk. Hat gaat om veel duurzamere en kwalitatief betere velden dan wij nu hebben.

Start met veld 2
Men zal gaan beginnen met het vervangen van veld 2. Dat zal gaan gebeuren per 27 maart. Nog voor het einde van het seizoen, vermoedelijk in de maanden mei en juni zullen de velden 3 en 4 worden vervangen, veld 2 is dan klaar. Er is om budget-technische redenen voor gekozen om de vervanging gedurende het seizoen te laten plaatsvinden; dat is veel goedkoper.

Zien en voelen
Binnenkort zal een stukje van het nieuwe kunstgras te bewonderen zijn in de kantine; dan kun je zien en voelen waar het over gaat.

Voorzorgsmaatregelen
Vervangen van de velden gedurende het seizoen brengt de nodige praktische uitdagingen met zich. De te vervangen velden zullen tijdelijk als bouwplaats worden aangewezen, met hekken er om heen, toegang is daar verboden. Samen met de Stichting realiseren wij een veilige toegang tot de vereniging blijven realiseren en nemen de nodige voorzorgsmaatregelen. In eerste instantie zal een deel van de parkeerplaats gebruikt worden in het kader van de bouw en is het deel tussen het clubgebouw en veld 2 afgesloten. Het terrein kan ‘gewoon’ van de zijde van de parkeerplaats en fietsenstalling worden benaderd. De toegangsdeur aan de zijde van veld 2 is van buiten niet bereikbaar.

Nieuw trainingsschema
Daarnaast heeft de beperking om eerst veld 2, en later 3 en 4 te gebruiken, flinke gevolgen voor de mogelijkheden om te trainen en wedstrijden te spelen. Allereerst zal er een nieuw trainingsschema gemaakt worden; dat betreft een schema zonder veld 2 vanaf 27 maart. Veld 1 zal dan ook voor trainen gebruikt gaan worden, zij het enkel voor de jeugd tm 13 jaar, anders lijdt het veld er te veel onder.
Het is desondanks onontkoombaar dat (bijna) alle teams zich zullen moeten aanpassen. Dat betreft niet alleen vollere velden, maar in een aantal gevallen ook (iets) afwijkende trainingstijden, en/of het inleveren van een stukje van de trainingstijden. Het is zelfs denkbaar dat niet kan worden voorzien in de mogelijkheid om twee keer per week te trainen met het team.
Daar waar die situatie zich voordoet, zal er contact met de betreffende team gezocht worden, om in overleg tot een goede oplossing te komen. Er wordt ook voorzien in een noodscenario in geval in verband met het weer ook de velden 1 en 5 niet betraind kunnen worden.

Competitiewedstrijden
Daarnaast moeten ook de competitiewedstrijden op minder velden worden ingedeeld. Dat zal met name op zaterdag leiden tot een verschuiving in de speeltijden. Teams moeten er rekening mee houden dat ze hun (thuis)wedstrijden later spelen dan ze gewend zijn.
Voor oefenwedstrijden of (in te halen) competitiewedstrijden door de week is bij ons op het park tot het einde van het seizoen in beginsel geen ruimte meer.

Het zal van ons allemaal enige aanpassing vragen maar het gaat om een relatief korte periode en we krijgen er veel voor terug: drie top-kunstgrasvelden. Nogmaals; wij zijn hier heel blij mee. We hopen de teams snel te kunnen informeren over het nieuwe trainingsschema en je van nadere informatie over de ‘bouw’ en de gevolgen daarvan op het park, voorzien.

Excuus voor het ongemak en alvast dank voor het begrip.

Het bestuur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!