Scouting

Hoe werkt de scouting/selectie van de jeugd binnen v.v. Beuningse Boys
 
De eerste vraag is waarom scouten/selecteren? 
De bedoeling van het selecteren is om spelers en speelsters de mogelijkheid te bieden zicht te ontwikkelen op eigen niveau. Trainingen en wedstrijden met uitdaging voor alle spelers en speelsters. Dan worden ze geprikkeld tot betere prestaties. Een speler/speelster die op een te laag niveau speelt gaat zich vervelen en wordt lui. Een speler/speelster die op een niveau moet presteren dat hij/zij niet aankan, komt onder druk te staan dat van ontwikkeling van de speler/speelster geen sprake meer is.
 
Hoe scouten/selecteren we binnen v.v. Beuningse Boys?
Voor de JO9 en de JO10 en JO11 categorie is sinds het seizoen 15-16 de Van Loveren Shell Cup in het leven geroepen. Tijdens dit toernooi en trainingen worden de spelers/speelsters bekeken door de trainers en de scouts van de club. Naast de Van Loveren Shell Cup vullen alle trainers van de JO9- en JO10 en JO11-teams een beoordelingsformulier in per speler/speelster en worden door het seizoen heen wedstrijden van elk team bekeken door andere trainers of scouts. Op basis van deze gegevens worden de JO10 en JO11-selecties ingevuld. De overige JO10 en JO11-spelers/speelsters worden ingedeeld in de niet-selectieteams. Bij de JO9 zullen een tweetal trainingen worden gegeven om de selectieteams in te delen.
 
Ook voor de JO13-categorie zijn beoordelingsformulieren door de trainers ingevuld en zijn door het seizoen heen meerdere wedstrijden en trainingen bekeken door trainers en scouts. Daarnaast wordt er elk seizoen 2 keer een mix-toernooi georganiseerd en worden alle spelers/speelsters ook tijdens het toernooi bekeken door scouts.
 
Voor de JO15 t/m de JO19 categorie gaat het selecteren met name door de trainers van de selectieteams. Zij bepalen aan het einde van het seizoen welke spelers/speelsters in aanmerking komen om in een selectie te spelen. Na de winterstop zullen diverse spelers/speelsters meetrainen met een ander (hoger spelend) team zodat de trainers een goed beeld krijgen voor volgend seizoen.
 
Trainen met nieuwe teams
In het tweede weekend van juni is de slotdag gepland. Normaal gesproken sluit het park na deze datum. In juni kan dan alleen nog getraind worden met de nieuwe selectieteams (van aankomend seizoen). Dit in verband met de late vakanties, zodat de spelers elkaar al meerdere keren gezien hebben en spelers die laat op vakantie gaan niet net voor de start van de competitie aansluiten. Deze teams trainen in deze periode alleen op kunstgras.
 
Trainingsdata nieuwe seizoen
Volgend seizoen zullen de trainingsdagen van JO9-, JO11-, JO13-, JO15- en JO17-selectie op maandag en woensdag plaatsvinden.
 
Met vriendelijke groet,

Joris Joosen
Secretaris Technische Commissie