Recreatievoetbal


Sinds augustus 2008 verzamelen zich op de zaterdagmiddag enthousiaste voetballers om hun partijtje voetbal te spelen.
Deze club noemt zich Veertig +, omdat de minimum leeftijd om mee te mogen doen 40 jaar is. Andere voorwaarden zijn; dat je lid van Beuningse Boys moet zijn/worden en dat je je verplicht om iedere zaterdag zoveel mogelijk aanwezig te zijn. Waar bij de start voorzichtig rekening werd gehouden met een groep van ca 15 personen is het aantal deelnemers uitgegroeid tot meer dan 30 actieve voetballers.
Gelijk vanaf de start was het enthousiasme groot en is door menigeen verzucht “dit hadden we veel eerder moeten doen”. Ter verduidelijking, de groep voetbalt op het kunstgrasveld en heeft geen enkele intentie om een vriendschappelijk partijtje tegen wie dan ook en waar dan ook te spelen. Dat de 3e helft een wezenlijk onderdeel van de middag was, moge duidelijk zijn. Inmiddels heeft het recreatievoetbal een behoorlijk vlucht genomen. Er is een tweede groep heren op de zondagmorgen ontstaan en zelfs is er nu een groep dames van middelbare leeftijd aan het voetballen geslagen. Ook bij deze groepen is vooral het plezier en de ontspanning net zo belangrijk als het sportieve bewegen.
De verschillende groepen 40+ voetballers en voetbalsters hebben zelfs al een heus onderling toernooi gehouden, waarbij ook hier weer bleek dat beweging en plezier hand in hand kunnen gaan.


Voor informatie over het recreatievoetbal kun je terecht bij:

Peter Bastiaans (tel. 024-6779032) voor de heren zondaggroep
Karin Caris (tel. 024-6777611) voor de dames
Ton Hijmans (tel. 06-20897299) voor de heren zaterdaggroep.