Vergadering JC van 11 februari 2019

Algemeen; de JC
De jeugdcommissie (JC ) vormt de onmisbare schakel tussen het bestuur van de vereniging enerzijds en de jeugdteams, trainers, leiders en ouders anderzijds. De JC probeert vooral  te verbinden. De JC voorziet de teams van informatie en voert regie op activiteiten voor de jeugd waaronder het kerst zaalvoetbal toernooi en het slottoernooi. Daarnaast heeft de JC een rol in het geleiden van nieuwe leden naar teams en bij de  samenstelling  van de niet-selectie teams. In de JC zijn alle leeftijdsgroepen zo veel mogelijk vertegenwoordigd. Ook het meidenvoetbal is vertegenwoordigd. 

De JC wil graag zichtbaar zijn en daarom zal de JC periodiek via de media binnen de club de leden op de hoogte houden van de onderwerpen waar de commissie mee bezig is.

Vergadering van 11 februari.
Tijdens de vergadering van de JC in februari is onder andere gesproken over de Regio-cup, over de interne trainersopleiding en over de invulling van de JC (voor volgend jaar).  Ook het organiseren van een avond ‘positief coachen’ en de indeling van teams voor volgend jaar zijn aan de orde geweest.

Regio-cup
De eerste 25 teams hebben zich inmiddels aangemeld voor het toernooi op 15/16 juni ook al aangemeld; dat is wel eens meer geweest. Alle teams van BB (JO/MO 9 t/m 15) hebben een uitnodiging ontvangen maar zich nog allemaal niet aangemeld. De JC zal teams rechtstreeks benaderen. Verder zullen trainers en leiders gevraagd worden om tijdens competitiewedstrijden de tegenstander op ons toernooi te wijzen. Vermoedelijk komt daar een folder voor.

Daarnaast zal de JC de komende maanden bezig gaan met  het interne Twan Roghmans-Slottoernooi op 22/23 juni.

Trainersopleiding
In de eerste helft van dit seizoen heeft een groep van 23 trainers/leiders een interne opleiding ‘pupillentraining’ gevolgd. Het bleek erg nuttig en de reacties waren zeer positief. Met een aantal trainers van de selectieteams volgt de tweede helft van het jaar een verdieping. Ook volgend jaar zal deze interne cursus worden aangeboden.

Cabaret in de kantine
In januari hebben enkele leden van de JC de voorstelling ‘Positief coachen’ in theater de Molen bezocht. Cabaret over een te fanatieke voetbalvader en zijn puberende zoon. Zeer herkenbaar, zeer professioneel en vooral heel erg leuk! Inmiddels is de JC bezig om te bekijken onder welke voorwaarden deze voorstelling in onze kantine kan worden opgevoerd. Een aanrader voor iedereen!

Teamindeling
Vanaf januari wordt er al met een schuin oog naar de teams voor volgend jaar gekeken. Inmiddels zijn er enkele interne scouts actief die samen met trainers input zullen geven aan de Technische Commissie voor de samenstelling van de selectieteams. Daarna – vermoedelijk vanaf 1 april- zal de JC aan de slag gaan met de indeling van de overige teams.

Invulling JC
De huidige leden van de JC zijn voornemens ook volgend jaar in de JC te blijven. Daarmee is de JC echter niet op sterkte. Er wordt nog dringend gezocht naar een coördinator voor de leeftijdscategorie JO15 (zeker ook met het oog op de teamindeling) en een activiteiten-coördinator. Het ontbreken van deze laatste heeft gemaakt dat het FIFA-Playstation-toernooi niet is georganiseerd en dat de ‘dag van de vaders/moeders tegen de kinderen’ mogelijk ook niet door zal gaan.

Geïnteresseerden kunnen contact zoeken met de voorzitter van de JC, Wolfgang Hendrikx.

Trots op de VOG-commissie
Met trots kunnen we melden dat alle vrijwilligers die jeugdteams trainen, leiden en/of coachen alsmede alle (oudere) jeugdscheidsrechters over een VOG beschikken. VOG-commissie, heel goed gedaan!

Slot
Tot slot wenst de JC alle leden en overige betrokkenen bij de Beuningse Boys een gezellige en succesvolle tweede helft van het seizoen toe.