Cupfighters JO13-3 bereikt halve finale Zwaluwen Jeugdbeker Onder 13

Op carnavalszaterdag trad de Beuningse Boys JO13-3 al vroeg aan in en tegen Otterloo voor hun kwartfinale van de Zwaluwen Jeugdbeker.

De openingsfase ging redelijk gelijk op, maar voetballend waren de rood-witten wel beter. Toch ging het na ruim 10 minuten spelen mis. Miscommunicatie bij een doeltrap leverde balverlies op, wat direct werd afgestraft door de thuisploeg: 1 – 0. Er was nog geen wanhoop bij de meegereisde ouders, want er was nog volop tijd voor herstel. Uit een corner leek de 1 – 1 te komen, maar de inzet werd geblokt en smoorde in het keepersgebied. Vlak daarna was daar weer een corner, opnieuw leek de gelijkmaker op het bord te komen, maar opnieuw wist de thuisploeg met kunst en vliegwerk de bal uit het doel te houden. Het overwicht was er, maar de gelijkmaker nog niet. Aan de andere kant kwam Otterloo na 20 minuten uit het niets op 2 – 0. Een schot werd dermate van richting veranderd dat de bal onhoudbaar met een boog over keepster Marieke in het doel vloog. Dit was natuurlijk balen, maar iedereen bleef positief. En met resultaat, want vanaf de aftrap ging de bal direct richting het strafschopgebied van de thuisploeg. Een voorzet vanaf rechts kwam bij de tweede paal bij Lasse terecht. Hij haalde direct uit, de bal werd onderweg aangeraakt door een verdediger en de grabbelende keeper, waardoor de bal tergend langzaam de doellijn passeerde: 2 – 1. De aansluiting was dus gerealiseerd. In de laatste minuten voor de pauze werd de druk groot op het doel van Otterloo. Eerst werd een inzet van Max nog op het laatste moment geblokt, gevolgd door een schot van Murad, welke net langs het doel vloog, maar in de laatste minuut voor rust werd de harde werklust beloond. Uit een mooie aanval over de linkerflank kwam de bal bij Kas terecht, hij gaf een strakke voorzet die door invalspeler Job simpel werd binnengetikt: 2 – 2. Direct na de aftrap floot de scheidsrechter voor rust. De spelers van de thuisploeg liepen mokkend en morrend in de richting van de kleedkamer, de spelers van de Beuningse Boys daarentegen kwamen met het hoofd omhoog en vrolijk van het veld gelopen.

De tweede helft werd een mooie strijd tussen twee gelijkwaardige teams. Door de solide verdedigingen aan beide kanten werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Beide teams probeerden het volop in de aanval, maar telkens nabij het vijandige strafschopgebied werden de verdedigers toch weer baas over de bal. Zo golfde het spel heen en weer. Otterloo werd dreigend middels enkele schoten van afstand, maar deze waren geen probleem voor keepster Marieke. Aan de andere kant werd een voorzetschot van Jaap gepareerd door de keeper van de thuisploeg. Op basis van deze gelijkwaardige strijd in de tweede helft leek de wedstrijd af te stevenen op de loterij der strafschoppen. De technische staf van de Beuningse Boys was ook al bezig met het opstellen van het lijstje voor de vijf penaltynemers. Maar zo ver kwam het gelukkig niet, want 5 minuten voor tijd kwam de verlossing. Vanaf het middenveld kwam de perfecte dieptepass op Jaap, hij was sneller dan de verdedigers en schoot de bal koel langs de keeper: 2 – 3. Alle roodwitten waren dolblij. Nu was het zaak bij de les te blijven en deze voorsprong niet meer uit hand te geven. De moraal bij Otterloo was geknakt en ze konden geen vuist meer maken in de slotminuten. Na het laatste fluitsignaal was iedereen van de Beuningse Boys dolbij met de winst en zeker ook met het bereiken van de halve finale. De datum en locatie van de halve finale is nog niet bekend, maar de cupfighters van de JO13-3 hopen op veel steun bij deze wedstrijd.