Zaterdag 1 juni, 2 nieuwe Kampioenen !! UNIEKE tripple JO 15 4

Na de vele successen tijdens de Kampioens -zaterdag van 24 mei jl. was het deze zomerse zaterdag, 1 juni, D-day voor de JO 12 1, JO 13 en de JO 15 4.

JO 12 1

Na een 1e zware seizoenshelft zijn de spelers en trainers in januari met veel enthousiasme gestart met de 2e helft van het seizoen. Wat je geleerd hebt in de 1e maanden, ondanks de resultaten,  neem je mee en daar profiteer je van als team in de 2e helft. Wel, dit bleek duidelijk van  toepassing bij de JO 12 1. De trainers hebben samen met de spelers hard gewerkt, veel geleerd en getraind maar zich ook altijd goed voorbereidt op de wedstrijden.
Het resultaat is hier dan ook optimaal , de kampioenswedstrijd vandaag winnen met 8  1.
Groot feest dus,  een mooie afsluiting van de competitie. Iedereen proficiat , een mooie prestatie  mede door een goede samenwerking van spelers en begeleiding.

JO 13 1

De JO 13 1 promoveerde in januari naar de Promotieklasse door het behalen van het kampioenschap in de 1e klasse.

Vandaag was de wedstrijd om de promotie /  kampioenschap in deze klasse en zo terug naar de hoofdklasse voor het komend seizoen.
Met maar één verloren wedstrijd  moest er vandaag minimaal gelijk gespeeld worden om te promoveren via de 2e plaats.
Uiteindelijk bleek dat na 1 uur spelen RKHVV een maatje te groot was, door de 2 0 nederlaag eindigde onze jongens op de 3e plek, heel jammer.
Een ondankbare plek voor eenieder, teleurstelling alom maar dan gaan we als supporter en betrokkene te snel voorbij aan andere positieve ontwikkelingen van dit team.

Mooi en goed voetbal gespeeld dit seizoen, sterke uitslagen neergezet, duidelijk gegroeid als groep en als individu.
Een goede lichting spelers voor de komende jaren. Jammer van het resultaat jongens,  maar wees trots op de weg daar naar toe die jullie gegaan zijn.


JO 15 4, 2X kampioen + KNVB-beker UNIEK resultaat.

Om 13.00 starten de JO 15 4 de wedstrijd tegen DVV JO 15 3.
Na enkele goede kansen gemist te hebben staan ze plots  met 0  1  achter met de rust. Kort na de start van de  2e helft was al 0  2.
De supporters gingen er nog eens vol voor qua volume en schreeuwde de jongens naar voren,. Iemand zei zelfs tegen mij....."komt goed, het zijn dieseltjes🤗", daar had ik  eigenlijk best een hard hoofd in.......
Totdat de jongens binnen 3 min. de achterstand gelijk trokken, 2  2.💪🏻
Het overwicht van de Boys bleek 7 min later toch te veel voor DVV, 3  2 , nog 15 min spanning voor de supporters die met een volle bus aanwezig waren.

Ondanks enkele gevaarlijke momenten  voor beide ploegen bleef de 3 2 overeind voor Beuningse Boys.
Het startsein voor een polonaise van spelers en ouders.

De winst van de KNVB-beker vandaag, samen met het kampioenschap vorige week en in december is een unieke prestatie van een team binnen Beuningse Boys.
Ik denk ook dat het in deze regio nog nooit of zelden is voorgekomen deze verzameling van kampioenschappen in 1 seizoen.

We hebben wel ooit een Dubbel gewonnen met een seniorenteam enkele jaren terug.

Een groot compliment aan de spelers, begeleiding (en vandaag uiteraard ook aan de supporters) dat jullie dit samen bereikt hebben.

Ik wens eenieder namens het bestuur, jeugd- en technische commissie een mooie en gezellige afsluiting van dit seizoen toe de komende weken.

We gaan elkaar zeker nog zien tijdens het Slottoernooi of bij andere activiteiten op Sportpark De Ooigraaf.


Kees Broekman
Voorzitter