Organisatie en Kids Jeugdkamp verdienen hogere waardering en "kijkcijfers".

Zaterdag 8 juni heb ik mede Sportpark de Ooigraaf bezocht waar een organisatie van ouders en enthousiastellingen weer het jaarlijkse Jeugdkamp voor de jeugd JO10 tm JO13 organiseerde.

Ongeveer 135 kinderen 😳 konden zich deze dagen uitleven met o.a. voetbal, spelletjes, spellenavond met allerlei luchtattributen en op zondag kregen ze een voetbalclinic bij NEC op het hoofdveld bij de Eendracht.

Vanaf het moment dat de tenten geplaatst zijn, de kids de slaapzak en snoep op de juiste plek hadden liggen, ging het los op de velden. Met een lastig begin door de regen en wind, maar wie laat zich daardoor tegenhouden op die leeftijd, zijn de kinderen tot in de late uren bezig geweest. Later op de avond is de wind wat gaan liggen dus voor de nachtrust van de nachtwachten was dat weer een geluk.

De luchtgevulde attributen waren ook weer geland en konden later die avond weer in goede toestand ingepakt worden en retour richting eigenaar.

Tussendoor heeft eenieder zijn buik strak kunnen eten bij de mobiele frietwagen.

Na een, voor sommige, korte 😴nachtrust , zeker de JO13 1😉 , en een goed ontbijt vertrok men op zondagochtend  met de bus en enkele ouders naar NEC voor de ⚽clinic o.l.v. oud-prof Rutger Worm. Ook hier ben ik gaan kijken om te ervaren hoe NEC dit oppikt maar ook om eens te kijken hoe dit weekend nu verder verloopt voor alle betrokkenen.

De groep is gesplitst zodat eenieder bezig was. Een groep starte met de clinic en de andere groep ging voor een tour door het Goffertstadion.
Leuke en actieve oefeningen werden door onze voetbal(st)'ers enthousiast en met volle overgave begroet en uitgevoerd.
Ik kreeg later zelfs nog een app van NEC dat onze jeugdleden zo sociaal met elkaar omgingen maar ook samen zo positief aanwezig waren tijdens de oefeningen. Zeker dus een groot compliment aan deze jeugdige toppers. De NECtrainers vonden het prettig om met jullie te werken, goede inzet en leergierig.  💪🏻👏🏼

Omdat aan alle leuke dingen een einde komt , zo ook dit kamp, zijn de kinderen op zondagmiddag moe maar voldaan begonnen met het opruimen van de tenten, waarna ze weer richting huis vertrokken zijn.
Ik denk dat de ouders de rest van de zondag niet veel last meer gehad hebben van deze jongens en meisjes.

Hogere waardering en kijkcijfers gewenst.
Ik wil eerst gezegd hebben dat zowel de organisatie als de helpende handjes van diverse ouders een groot COMPLIMENT en APPLAUS verdienen. Ontelbare uren voorbereiding, uitvoering en begeleiding , van broodsmeerders tot nachtwacht , 🎩 Chapeau 👏🏼.
Wij hopen als JC en Bestuur dat jullie dit kunstje volgend jaar weer willen organiseren voor deze dankbare groep kinderen .

En hier wil ik gelijk een kanttekening zetten, ik heb deze dagen gesproken maar ook goed geluisterd met / naar de organisatie maar ook met de diverse helpende ouders.
Ja dit wordt een open deur, maar wie de schoen past trekt hem aan.👊🏻  Er waren 110 kinderen aanwezig tijdens deze dagen, toch zijn er met moeite voldoende ouders te vinden die gewoon even willen helpen ondanks meerdere verzoeken vanuit de organisatie. Tevens viel het ons allen ook op, dat er zo weinig ouders " gewoon even komen kijken"  tijdens de activiteiten die er plaatsvinden . Hebben we dan allemaal zo weinig tijd om op zaterdagmiddag of -avond er een uurtje uit te lopen of fietsen om te kijken wat dochter of zoon aan het doen zijn ? Of om te kijken hoe de organisatie voor "onze" kinderen , ja die van mij hebben hier ook diverse keren aan meegedaan, druk in de weer zijn en zich de benen onder de kont uit rennen ?

Iedere vorm van belangstelling, geeft elk kind maar ook de organisatie een positieve boost deze dagen. Kinderen zijn altijd trots en blij als ze ouders en of overige familie langs de lijn zien en zo kunnen laten zien of vertellen wat ze leren of aan het doen zijn.
De vreugde en het enthousiasme van de kinderen is al fantastisch deze dagen volgens de organisatie, maar ik weet  zeker dat wanneer het u als direct betrokkene lukt om een uurtje vrij te maken en komt kijken volgend jaar, dan realiseren we die hogere kijkcijfers van ouders langs de lijn en dan voelen alle aanwezige dit als een enorme blijk van waardering.

Mag ik u dat dan als ouder vragen ?
 "Met dit kleine belangstellende gebaar, kom kijken of helpen,  bereiken we veel positiviteit en betrokkenheid, waarvoor dank, we zien u iig gráág langs de lijn".

Ik heb zeker genoten zaterdag en zondag bij het aanschouwen van al die enthousiaste, blije en actieve / sportieve kinderen op de velden van Beuningse Boys.

Organisatie Jeugdkamp nogmaals BEDANKT, en als we jullie nog ergens mee kunnen ondersteunen weten jullie de jeugdcommissie en bestuur zeker te vinden, onze support zul je altijd krijgen.
Deze jaarlijkse activiteit is voor de kinderen iedere keer weer een fantastische ervaring.

Kees Broekman
Voorzitter