Groei bij de senioren van Beuningse Boys

Zaterdag 1 start komend seizoen

Beuningse Boys heeft een primeur. Voor het eerst in ons 75-jarig bestaan begint de vereniging met een 1e zaterdagteam. Het elftal, dat wordt getraind door René Jurrius, begint in de vierde klasse A, waardoor er verschillende streekderby’s gespeeld zullen worden tegen o.a. Woezik, AWC en Juliana; dat worden leuke potjes. Op zaterdag hebben we dus altijd een mooie wedstrijd om 15.00 uur, want ook de JO 19 1, o.l.v. Ivo de Bieman, speelt net als vorig jaar weer in de hoofdklasse. Als gevolg hiervan kunnen de voetballiefhebb(st)ers de zaterdagmiddag wegstrepen voor huis- en tuinactiviteiten.

De versterking van de 1e selectie op zondag heeft al geleidt tot mooie en leuke prognoses, een zeer talentvolle maar ook jonge groep met een aantal ervaren mannen. Zondag 2 was bezig met een geweldig jaar, zetten zij de ontwikkeling door? In ieder geval, heren en dames, maak er iets memorabels van allemaal, zowel op zondag als zaterdag, we bestaan maar 1x 75 jaar....... stiekem mag je toch dromen als voorzitter.........

De TC positioneert het zaterdag 1 team als een opleidingsteam net als zondag 2. Gelukkig heeft de KNVB afgelopen week besloten dat spelers tot en met 22 jaar zowel op zondag als zaterdag uit mogen komen voor standaardteams. Hierdoor kan Tonnie Pijnappels, trainer van zondag 1, overleggen met zowel Roel als René hoe de ontwikkelingen zijn van de spelers en wie er dus dicht tegen het zgn. vlaggenschip van zondag 1 aan zit om zich hier verder te profileren.

Ook wij als Beuningse Boys lopen altijd het risico dat onze zelf opgeleide jeugdspelers vertrekken op het moment dat zij de overstap moeten maken naar de senioren. Veel jeugdspelers, zowel recreatief als prestatief, willen ook bij de senioren graag op de zaterdag blijven voetballen, een ontwikkeling die al even speelt bij het voetbal. Zijn spelers nog niet goed genoeg voor het eerste elftal op zondag, maar willen wél op niveau actief blijven, dan bieden we nu met zaterdag 1 als opleidings- prestatieteam een alternatief naast het team van zondag 2.

Het grote voordeel van het nieuwe standaardteam: jonge spelers kunnen nu in de vierde klasse rijpen, om later mogelijk alsnog de overstap te maken naar de hoofdmacht op de zondag (nu derdeklasser). De nieuwe selectie bestaat grotendeels uit voetballers die overstappen van het hoogste jeugdteam (JO19-1), aangevuld met enkele spelers van buitenaf en drie voetballers die hun sporen hebben verdiend in het zondagteam.   

Naast de komst van dit nieuwe team zijn wij ook zeer blij dat de 8 jongens van JO 19 2 zich hebben aangesloten bij 2  seniorenteams, respectievelijk zaterdag 2 en 4. We willen graag dat alle jeugdleden die de stap kunnen en willen maken naar de senioren dat zij dit ook bij ons gaan doen. Vorig seizoen is dit gelukt met een nieuw team: zaterdag 4. Dit team heeft bij monde van Dirk Snel, de leider, nu positief meegedacht in oplossingen voor de spelers van de JO 19 2. Ook Job Bekkema van zaterdag 2 was altijd bereidt om mee te denken in oplossingen. Heren hiervoor dank. Hieruit blijkt dat het verenigingsdenken een belangrijk en dankbaar gegeven is, samen ervaren en plezier maken binnen de lijnen maar ook tijdens de 3e helft.

Uniek is ook de start van een 3e damesteam bij de senioren, zij starten als dames 2. Vorig jaar nog MO 19 1, nu gezamenlijk naar de zondag, nog nooit ervaren dat er 3 damesteams konden starten bij de senioren, super. Ook hier blijkt dat de gedane inspanningen van de begeleiding en coördinator de afgelopen jaren kunnen leiden tot groei bij de senioren. Als ik kijk naar de damestak in zijn geheel zie ik ook hier veel eigen talenten bij het 1e damesteam, gemixed met ervaring.  Vriendschap, betrokkenheid, drive hebben ook hier iets moois gebracht. Dames 3 heeft komend seizoen ook weer een hoop bekenden erbij, na een puntrijk seizoen vorig jaar wellicht komend seizoen nieuwe doelen gesteld?

Komend seizoen start Beuningse Boys in totaliteit met 3 damesteams, 3 recreatieve groepen, zaterdag 35+ en 8 seniorenteams. Uiteraard zeer spijtig dat zondag 3 geen voorzetting meer kent maar goed om te horen dat er van deze groep weinig leden verloren gaan omdat een groot deel van hen in de zaal onder Beuningse Boys weer een team start (goed geregeld Bas) en een aantal spelers gaan meedoen met zaterdag 1.

Alles bij elkaar genomen mogen we concluderen dat we de laatste jaren flink gegroeid zijn bij de senioren, de gemiddelde leeftijd bij alle wedstrijdteams erg verjongd is maar ik zie ook nog respectabele leeftijden met een hoge beleving en betrokkenheid in de recreatieve groepen.

Hierbij wil ik iedereen dan ook veel succes en plezier, ongeacht de volgorde, toewensen. Blijf blessurevrij allemaal. Laten we in ons jubileumjaar genieten van het spelletje, het sociaal samenzijn, heb respect voor elkaar en je tegenstander en hopelijk worden we niet meer geconfronteerd met (negatieve) gevolgen van corona.

Mogelijk mogen we als vereniging in dit speciale jubileumjaar mooie en leuke hoogtepunten gaan beleven.

Blijf gezond, prettige vakantie.

Kees Broekman
Voorzitter