In memoriam, Bernard van Bon - Beuningse Boys

In memoriam, Bernard van Bon

In memoriam, Bernard van Bon

8 oktober 2022 9:15


Woensdag jl. ontving ik het treurige bericht dat Bernard vanmiddag in het bijzijn van zijn familie is overleden. Namens de vereniging wil ik de familie hierbij condoleren en ik wens jullie vele liefdevolle herinneringen voor nu en in de toekomst.

Update 10-10-2022:

Afscheidsdienst Bernard donderdag 13 oktober

Erehaag op sportpark de Ooigraaf, 9.15 uur.

In overleg met de familie, i.v.m. de beperkte ruimte op locatie van afscheid, is ons als vereniging verzocht of de mensen die Bernard een laatste groet willen brengen dat kunnen doen middels het vormen van een erehaag rondom de kantine op de Ooigraaf, veld 1 - veld 2.

Bernard zal nog eenmaal een laatste bezoek brengen aan zijn geliefde vereniging en zijn vele vrienden en dierbare van Beuningse Boys.
Het is de verwachting dat het niet mogelijk is, om naast alle genodigden, ruimte te bieden aan de verwachte toeloop voor de dienst in Cuijk.

De familie bedankt iedereen voor de vele steunbetuigingen de afgelopen dagen, deze worden zeer gewaardeerd.
De hoofdingang van de kantine is open vanaf 8.45 uur zodat u tevens van de gelegenheid gebruik kunt maken om het condoleanceregister te tekenen.

Namens de familie bedankt voor het begrip in deze.

Klik hier voor de rouwkaart. 

Ondanks zijn ziekte was en bleef Bernard betrokken bij onze vereniging, of het nu ging om het 1e elftal of verenigingsperikelen dat maakte niets uit. Voor Bernard telde in het voetbal maar 2 zaken namelijk, Beuningse Boys en AJAX, daar mocht dan ook geen kwaad over gesproken worden.

Niet alleen Bernard maar de hele familie van Bon heeft altijd veel bijgedragen aan de vereniging de afgelopen tientallen jaren en doen dat nog steeds. Ze zijn opgevoed en opgegroeid met een echt Rood Wit verenigingsgevoel en om de vereniging in stand te houden steek je de handen uit de mouwen, zo deed dus ook Bernard dat in vele opzichten.

Hij was lang actief als jeugdleider, - trainer van F tot de A met zijn vaste team, jeugd- en senioren scheidsrechter, fluiten bij V+, vrijwilliger bij de Boys in vele uitvoeringen van groenonderhoud tot materiaalbeheer en vergeet vooral niet zijn vrijgevigheid als het ging om warme ham bij diverse teams.

van_Bon.jpgMeer dan 50 jaar lid, hij heeft alle jeugdteams doorlopen en was ook actief als beruchte linksback van het 1e elftal waarna hij ging afbouwen bij de recreatieve teams met aansluitend een gezellige 3e helft.

Zijn betrokkenheid en liefde voor ons Rood-Wit was in de verre regio bekend. Al ging hij daarbij ook wel eens te ver, waarbij hij achteraf dacht "dat is niet handig", maar zijn emotie was hem soms de baas.

Als trainer van zijn elftal, met zijn zoon Gijs, gingen ze voor hem door het vuur. Zijn nadrukkelijke aanwezigheid langs de lijn was voor zijn jongens geweldig en ze wisten dat Bernard het altijd positief bedoelde. De saamhorigheid van het team met de begeleiding was geweldig om te ervaren, maar voor een buitenstaander soms niet te begrijpen.

Bernard was een actief lid van de Zaterdag 40+, liet zelden verstek gaan op het veld en als hij niet kon trainen, dan was hij nog altijd aanwezig tijdens de 3e helft.

De vereniging verliest een fijn en betrokken persoon, iemand op wie wij altijd konden rekenen als er wat gedaan moest worden. Een die-hard supporter van ons 1e elftal. We zullen zijn "markante genuil en steun" langs de lijn blijven herinneren en ik weet zeker dat de jongens van Zondag 1, maar ook zijn maten van 40+, de spelers die hij getraind heeft en vele anderen binnen onze vereniging Bernard in een postieve herinnering meenemen voor de rest van hun leven.

1 minuut stilte in acht nemen
Dit weekend (8 en 9 oktober) nemen alle jeugd - en seniorenteams 1 minuut stilte in acht. 

Ik wil Sheila, Gijs, Minke, familie en overige naasten en bekenden veel sterkte wensen in deze dagen, mogelijk geeft het jullie steun om te weten dat Bernard bij Beuningse Boys (en haar leden) in mooie en dankbare herinnering voortleeft.

Kees Broekman 
Voorzitter
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!